Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Osobiście bardzo lubię ciasta na mąkach pełnoziarnistych, nawet lepiej mi smakują niż na ciasta pieczone na zwykłych mąkach. Do tego ciasta można dodawać różne owoce, np. sezonowe lub też takie jakie lubimy najbardziej.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 22
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 257
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1148
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 22
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 257
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1148
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Składniki
Do miski wsypać mąkę pełnoziarnistą, cukier trzcinowy, wbić żółtka, dodać masło pokrojone na mniejsze części, proszek do pieczenia oraz mąkę migdałową. Wyrobić na jednolitą masę.
Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć 2/3 ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i podpiec przez 20 minut.
Posypać bułką tartą. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w ósemki i rozłożyć na podpieczonym cieście.
Na jabłkach rozłożyć świeżą borówkę amerykańską.
Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli, dodać galaretkę malinowa i chwilkę zmiksować.
Pianę rozłożyć na owocach.
Na wierzchu piany rozsypać złote rodzynki.
Na rodzynki poskubać pozostałe ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 50 minut do tzw. "suchego patyczka".
Wierzch posypać cukrem pudrem.
Smacznego !