Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Osobiście bardzo lubię ciasta na mąkach pełnoziarnistych, nawet lepiej mi smakują niż na ciasta pieczone na zwykłych mąkach. Do tego ciasta można dodawać różne owoce, np. sezonowe lub też takie jakie lubimy najbardziej.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1351
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12205
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1351
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12205
Składniki
Do miski wsypać mąkę pełnoziarnistą, cukier trzcinowy, wbić żółtka, dodać masło pokrojone na mniejsze części, proszek do pieczenia oraz mąkę migdałową. Wyrobić na jednolitą masę.
Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć 2/3 ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i podpiec przez 20 minut.
Posypać bułką tartą. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w ósemki i rozłożyć na podpieczonym cieście.
Na jabłkach rozłożyć świeżą borówkę amerykańską.
Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli, dodać galaretkę malinowa i chwilkę zmiksować.
Pianę rozłożyć na owocach.
Na wierzchu piany rozsypać złote rodzynki.
Na rodzynki poskubać pozostałe ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 50 minut do tzw. "suchego patyczka".
Wierzch posypać cukrem pudrem.
Smacznego !