Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawicznie ciasto czekoladowe z kilku prostych składników. Jest pyszne i niezwykle lekkie, dodatkowo nie zawiera grama mąki. W przepisie użyliśmy cukru kokosowego, jednak z powodzeniem możesz zastąpić go cukrem trzcinowym lub zwykłym.
Tortownica o średnicy 25 cm
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 767
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1915
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 767
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1915
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Składniki
Czekoladę połam na mniejsze części i przełóż do niewielkiego garnka. Wlej olej i podgrzewaj na małym ogniu, cały czas energicznie mieszaj, do momentu, aż składniki się połączą. Następnie odstaw do przestudzenia.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Żółtka zmiksuj z cukrem. Gdy przestanie chrzęścić, dodaj roztopioną czekoladę.
Do masy czekoladowej wmieszaj ubite białka, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotową masę przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto czekoladowe piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 35 minut. Po wyjęciu odstaw do przestudzenia, podawaj posypane cukrem pudrem.