Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawicznie ciasto czekoladowe z kilku prostych składników. Jest pyszne i niezwykle lekkie, dodatkowo nie zawiera grama mąki. W przepisie użyliśmy cukru kokosowego, jednak z powodzeniem możesz zastąpić go cukrem trzcinowym lub zwykłym.
Tortownica o średnicy 25 cm
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31950
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 901
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31950
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 901
Składniki
Czekoladę połam na mniejsze części i przełóż do niewielkiego garnka. Wlej olej i podgrzewaj na małym ogniu, cały czas energicznie mieszaj, do momentu, aż składniki się połączą. Następnie odstaw do przestudzenia.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Żółtka zmiksuj z cukrem. Gdy przestanie chrzęścić, dodaj roztopioną czekoladę.
Do masy czekoladowej wmieszaj ubite białka, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotową masę przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto czekoladowe piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 35 minut. Po wyjęciu odstaw do przestudzenia, podawaj posypane cukrem pudrem.