Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle postanowiłam upiec takie proste szybkie ciasto makowe. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, widelec, szklanka, pędzelek, miska, nóż, łyżka,
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 194
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 378
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 269
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 194
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 378
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 269
Składniki
Masę makową przełożyć do miski, dodać 1 białko oraz bułkę tartą - wymieszać . Ciasto francuskie rozwinąć , rozłożyć połowę masy makowej zostawiając na całej powierzchni ciasta, zostawiając 0,5 cm. margines wolnego ciasta na brzegach. Następnie zwijamy ciasto w roladę, wierzch smarujemy rozbełtanym białkiem , posypujemy czarnuszką. Pozostałą masę rozkładamy na drugim cieście francuskim postępując tak samo. Rolady przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 - 200 stopni i pieczemy 30 minut. do fajnego zbrązowienia. Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie makowca.
Makowiec w przekroju.