Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle postanowiłam upiec takie proste szybkie ciasto makowe. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, widelec, szklanka, pędzelek, miska, nóż, łyżka,
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1570
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 34
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 162
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 2970
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1570
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 34
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 162
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 2970
Składniki
Masę makową przełożyć do miski, dodać 1 białko oraz bułkę tartą - wymieszać . Ciasto francuskie rozwinąć , rozłożyć połowę masy makowej zostawiając na całej powierzchni ciasta, zostawiając 0,5 cm. margines wolnego ciasta na brzegach. Następnie zwijamy ciasto w roladę, wierzch smarujemy rozbełtanym białkiem , posypujemy czarnuszką. Pozostałą masę rozkładamy na drugim cieście francuskim postępując tak samo. Rolady przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 - 200 stopni i pieczemy 30 minut. do fajnego zbrązowienia. Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie makowca.
Makowiec w przekroju.