Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle postanowiłam upiec takie proste szybkie ciasto makowe. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, widelec, szklanka, pędzelek, miska, nóż, łyżka,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Składniki
Masę makową przełożyć do miski, dodać 1 białko oraz bułkę tartą - wymieszać . Ciasto francuskie rozwinąć , rozłożyć połowę masy makowej zostawiając na całej powierzchni ciasta, zostawiając 0,5 cm. margines wolnego ciasta na brzegach. Następnie zwijamy ciasto w roladę, wierzch smarujemy rozbełtanym białkiem , posypujemy czarnuszką. Pozostałą masę rozkładamy na drugim cieście francuskim postępując tak samo. Rolady przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 - 200 stopni i pieczemy 30 minut. do fajnego zbrązowienia. Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie makowca.
Makowiec w przekroju.