Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z którego przygotowaniem poradzi sobie każdy kulinarny nowicjusz!
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21685
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 266
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 295
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21685
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 266
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 295
Składniki
Ciasto francuskie rozkładamy na obsypanym mąką blacie, następnie po całej powierzchni arkusza rozsmarowujemy masę makową.
Ciasto z makiem zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku.
Zwinięty makowiec wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto smarujemy rostrzepanym jajkiem i pieczemy przez pół godziny w 200 stopniach z termoobiegiem.
Gotowy wypiek polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy skórką pomarańczową oraz bakaliami. Smacznego.