Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z którego przygotowaniem poradzi sobie każdy kulinarny nowicjusz!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 788
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1062
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 244
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2789
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 788
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1062
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 244
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2789
Składniki
Ciasto francuskie rozkładamy na obsypanym mąką blacie, następnie po całej powierzchni arkusza rozsmarowujemy masę makową.
Ciasto z makiem zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku.
Zwinięty makowiec wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto smarujemy rostrzepanym jajkiem i pieczemy przez pół godziny w 200 stopniach z termoobiegiem.
Gotowy wypiek polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy skórką pomarańczową oraz bakaliami. Smacznego.