Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się z dawnymi czasami, imprezami rodzinnymi-mowa o Mannowcu znanym też jako Kaszak czy grysikowiec
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4196
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4196
Składniki
na dnie blaszki układamy pierwszą warstwę herbatników
do garnka dajemy 1 litr mleka, szklankę kaszy manny, 100g masła, pół szklanki cukru, kakao
mieszamy, stawiamy na ogniu i gotujemy do zgęstnienia mieszając żeby się nie przypaliło
gorącą masę wykładamy na herbatniki
robimy drugą warstwę
do garnka dajemy
1 litr mleka, 100g masła, 1 szkl kaszy manny, pół szkl cukru
gorącą masę wykładamy na ciasto i przykrywamy herbatnikami i studzimy
składniki na polewę rozpuszczamy np nad kąpielą wodną lub 1 minutę w mikrofali
mieszamy do połączenia
polewamy ostudzone ciasto i posypujemy orzechami
ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc do porządnego schłodzenia