Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe to idealny deser na jesienne wieczory jest smaczny
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1567
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1327
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1386
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1322
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1567
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1327
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1386
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1322
Składniki
. W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki tj. mąkę, cukier, cynamon, sól, proszek do pieczenia, a w drugiej misce mokre, czyli jajka i olej. Następnie łączymy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy do połączenia składników.Marchewki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy do pozostałych składników i ponownie mieszamy (ciasto wychodzi dość gęsteCiasto przekładamy do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Dodatkowo posypujemy orzechami włoskimi można pominąć. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 55 minut do suchego patyczka.Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego