Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe to idealny deser na jesienne wieczory jest smaczny
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93962
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2739
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1642
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93962
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2739
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1642
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Składniki
. W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki tj. mąkę, cukier, cynamon, sól, proszek do pieczenia, a w drugiej misce mokre, czyli jajka i olej. Następnie łączymy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy do połączenia składników.Marchewki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy do pozostałych składników i ponownie mieszamy (ciasto wychodzi dość gęsteCiasto przekładamy do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Dodatkowo posypujemy orzechami włoskimi można pominąć. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 55 minut do suchego patyczka.Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego