Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe to idealny deser na jesienne wieczory jest smaczny
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1378
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12987
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5086
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1378
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12987
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5086
Składniki
. W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki tj. mąkę, cukier, cynamon, sól, proszek do pieczenia, a w drugiej misce mokre, czyli jajka i olej. Następnie łączymy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy do połączenia składników.Marchewki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy do pozostałych składników i ponownie mieszamy (ciasto wychodzi dość gęsteCiasto przekładamy do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Dodatkowo posypujemy orzechami włoskimi można pominąć. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 55 minut do suchego patyczka.Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego