Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe to idealny deser na jesienne wieczory jest smaczny
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
. W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki tj. mąkę, cukier, cynamon, sól, proszek do pieczenia, a w drugiej misce mokre, czyli jajka i olej. Następnie łączymy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy do połączenia składników.Marchewki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy do pozostałych składników i ponownie mieszamy (ciasto wychodzi dość gęsteCiasto przekładamy do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Dodatkowo posypujemy orzechami włoskimi można pominąć. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 55 minut do suchego patyczka.Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego