Ciasto marchewkowe to idealny deser na jesienne wieczory jest smaczny
marchewkowiec
Składniki
ciasto
- 2 niepełne szklanki mąki pszennej
- 3 marchewki
- 2/3 szklanki cukru
- 3/4 szklanki oleju
- 4 duże jajka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 płaska łyżka cynamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki
ciasto
- 2 niepełne szklanki mąki pszennej
- 3 marchewki
- 2/3 szklanki cukru
- 3/4 szklanki oleju
- 4 duże jajka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 płaska łyżka cynamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Etapy przygotowania
. W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki tj. mąkę, cukier, cynamon, sól, proszek do pieczenia, a w drugiej misce mokre, czyli jajka i olej. Następnie łączymy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy do połączenia składników.Marchewki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy do pozostałych składników i ponownie mieszamy (ciasto wychodzi dość gęsteCiasto przekładamy do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Dodatkowo posypujemy orzechami włoskimi można pominąć. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 55 minut do suchego patyczka.Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Propozycja na szybki i prosty obiad. Smacznie, zdrowo i kolorowo :) Zapraszam!
Odsłon: 6990
Dzisiaj proponuję deserek z pomarańczy w pysznym sosie karmelowym z dodatkiem...
Odsłon: 78
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Propozycja na szybki i prosty obiad. Smacznie, zdrowo i kolorowo :) Zapraszam!
Odsłon: 6990
Dzisiaj proponuję deserek z pomarańczy w pysznym sosie karmelowym z dodatkiem...
Odsłon: 78



Składniki
- 2 niepełne szklanki mąki pszennej
- 3 marchewki
- 2/3 szklanki cukru
- 3/4 szklanki oleju
- 4 duże jajka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 płaska łyżka cynamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
. W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki tj. mąkę, cukier, cynamon, sól, proszek do pieczenia, a w drugiej misce mokre, czyli jajka i olej. Następnie łączymy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy do połączenia składników.Marchewki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy do pozostałych składników i ponownie mieszamy (ciasto wychodzi dość gęsteCiasto przekładamy do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Dodatkowo posypujemy orzechami włoskimi można pominąć. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 55 minut do suchego patyczka.Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego