Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sobotę upiekłam z córcią miękkie pierniczki. Jedne przełożyłyśmy ulubioną marmoladą, a drugie udekorowałyśmy. Pięknie nam wyszły! Pierniczki są miękkie po upieczeniu, szybkie do przygotowania. Im starsze tym lepsze, polecam :-)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 805
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 805
Składniki
Do garnka włożyć masło i miód. Wsypać cukier, przyprawę do piernika, kakao oraz wlać mleko. Wszystkie składniki rozpuścić, musi powstać jednolita masa. Nie można jej zagotować, masę ostudzić. Do miski wlać ostudzoną masę, dodać jajka, przesianą mąkę i sodę oczyszczoną. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie wyrobić ciasto ręką. Ciasto posypać mąką i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny, aby stężało.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykrawać pierniki dowolnymi foremkami. Pierniczki wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 7 minut. Ostudzone pierniki przełożyć marmoladą lub udekorować w dowolny sposób. Smacznego!