Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten murzynek przygotowałam według przepisu AnetaJR ; oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis murzynek,2032461,anetajr.html#comments Murzynek wyszedł puszysty , wysoki i mięciutki ale przede wszystkim smaczny. Przepis łatwy i prosty w przygotowaniu. Polecam
blaszka , papier do pieczenia, mikser, miska, łyżka drewniana,
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 102
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 89
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 102
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 89
Składniki
Ubiłam mikserem jajka z cukrem. Dodawałam na przemian mleko, przesianą mąkę z sodą i na końcu olej. Wszystko dokładnie wymieszałam, dodałam kakao i cynamon. Chwilę miksowałam, by składniki się połączyły. Dodałam powidła. Ciasto wymieszałam drewnianą łyżką już nie miksowałam. Blachę o wymiarach 18 / 28 wyłożyłam papierem do pieczenia, wyłożyłam ciasto. Piekłam w 180 stopniach 40 minut a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyłam cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto - murzynek gotowe do podania.