Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten murzynek przygotowałam według przepisu AnetaJR ; oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis murzynek,2032461,anetajr.html#comments Murzynek wyszedł puszysty , wysoki i mięciutki ale przede wszystkim smaczny. Przepis łatwy i prosty w przygotowaniu. Polecam
blaszka , papier do pieczenia, mikser, miska, łyżka drewniana,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 233
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 30
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 43
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16959
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 336
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 233
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 30
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 43
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16959
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 336
Składniki
Ubiłam mikserem jajka z cukrem. Dodawałam na przemian mleko, przesianą mąkę z sodą i na końcu olej. Wszystko dokładnie wymieszałam, dodałam kakao i cynamon. Chwilę miksowałam, by składniki się połączyły. Dodałam powidła. Ciasto wymieszałam drewnianą łyżką już nie miksowałam. Blachę o wymiarach 18 / 28 wyłożyłam papierem do pieczenia, wyłożyłam ciasto. Piekłam w 180 stopniach 40 minut a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyłam cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto - murzynek gotowe do podania.