Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza kremówka to ciasto bez pieczenia, które przygotujesz na bazie gotowego ciasta francuskiego.
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2846
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 638
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2846
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 638
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
Wyłóż pierwszy blat ciasta francuskiego na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza z grzaniem góra dół na około 15-18 minut aż się zarumieni. Wyciągnij i odstaw do ostygnięcia. W ten sam sposób upiecz drugi blat.
W połowie szklanki mleka rozprowadź mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier waniliowy, cukier puder i żółtka. Energicznie wymieszaj rózgą.
Resztę mleka zagotuj, a następnie zmniejsz do minimum moc palnika. Dodawaj przygotowaną masę i cały czas mieszaj rózgą wszystkie składniki, aby nie było grudek. Odstaw do ostudzenia.
Masło ubij na puszystą masę. Następnie dodawaj partiami przygotowaną masę budyniową na mniejszej mocy miksowania.
Na pierwszy blat gotowego ciasta francuskiego ułóż masę i przykryj drugim blatem. Wstaw do lodówki do stężenia, czyli około dwóch godzin.