Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza kremówka to ciasto bez pieczenia, które przygotujesz na bazie gotowego ciasta francuskiego.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6539
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240206
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2321
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6539
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240206
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2321
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Składniki
Wyłóż pierwszy blat ciasta francuskiego na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza z grzaniem góra dół na około 15-18 minut aż się zarumieni. Wyciągnij i odstaw do ostygnięcia. W ten sam sposób upiecz drugi blat.
W połowie szklanki mleka rozprowadź mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier waniliowy, cukier puder i żółtka. Energicznie wymieszaj rózgą.
Resztę mleka zagotuj, a następnie zmniejsz do minimum moc palnika. Dodawaj przygotowaną masę i cały czas mieszaj rózgą wszystkie składniki, aby nie było grudek. Odstaw do ostudzenia.
Masło ubij na puszystą masę. Następnie dodawaj partiami przygotowaną masę budyniową na mniejszej mocy miksowania.
Na pierwszy blat gotowego ciasta francuskiego ułóż masę i przykryj drugim blatem. Wstaw do lodówki do stężenia, czyli około dwóch godzin.