Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza kremówka to ciasto bez pieczenia, które przygotujesz na bazie gotowego ciasta francuskiego.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14971
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44817
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14971
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44817
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Składniki
Wyłóż pierwszy blat ciasta francuskiego na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza z grzaniem góra dół na około 15-18 minut aż się zarumieni. Wyciągnij i odstaw do ostygnięcia. W ten sam sposób upiecz drugi blat.
W połowie szklanki mleka rozprowadź mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier waniliowy, cukier puder i żółtka. Energicznie wymieszaj rózgą.
Resztę mleka zagotuj, a następnie zmniejsz do minimum moc palnika. Dodawaj przygotowaną masę i cały czas mieszaj rózgą wszystkie składniki, aby nie było grudek. Odstaw do ostudzenia.
Masło ubij na puszystą masę. Następnie dodawaj partiami przygotowaną masę budyniową na mniejszej mocy miksowania.
Na pierwszy blat gotowego ciasta francuskiego ułóż masę i przykryj drugim blatem. Wstaw do lodówki do stężenia, czyli około dwóch godzin.