Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza kremówka to ciasto bez pieczenia, które przygotujesz na bazie gotowego ciasta francuskiego.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2555
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3185
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102045
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6433
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2555
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3185
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102045
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6433
Składniki
Wyłóż pierwszy blat ciasta francuskiego na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza z grzaniem góra dół na około 15-18 minut aż się zarumieni. Wyciągnij i odstaw do ostygnięcia. W ten sam sposób upiecz drugi blat.
W połowie szklanki mleka rozprowadź mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier waniliowy, cukier puder i żółtka. Energicznie wymieszaj rózgą.
Resztę mleka zagotuj, a następnie zmniejsz do minimum moc palnika. Dodawaj przygotowaną masę i cały czas mieszaj rózgą wszystkie składniki, aby nie było grudek. Odstaw do ostudzenia.
Masło ubij na puszystą masę. Następnie dodawaj partiami przygotowaną masę budyniową na mniejszej mocy miksowania.
Na pierwszy blat gotowego ciasta francuskiego ułóż masę i przykryj drugim blatem. Wstaw do lodówki do stężenia, czyli około dwóch godzin.