Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne jak puch i szybko znikające z talerza
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 29
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 192
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 29
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 192
Składniki
1.Białka ubijamy na sztywno,dodajemy porcjami cukier,żółtka, i dalej ubijamy. 2.Wlewamy cieńkim strumieniem maślankę,olej,a następnie wsiewamy mąkę z proszkiem i już mieszamy łyżką lub pałką. 3.Mieszamy tylko do połączenia składników. Długie mieszanie może spowodować,że ciasto będzie mało puszyste. 4.Ciasto wlewamy do formy i układamy owoce( przecięciem do góry) 5.Pieczemy w 190C (termoobieg 170C)przez ok 35 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe. Jeśli tak,to uchylamy drzwiczki i zostawiamy na 5 min i wyciągamy do całkowitego ostygnięcia. 6. Ciasto obficie posypujemy cukrem pudrem