Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek z dzemem wiśnowym jest wilgotny i jak zjesz jeden kęs to prosisz o dokładkę.Zapraszam na film na Youtube
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 220
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 121
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 220
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 121
Składniki
Przed rozpoczęciem robienia ciasta ,właczyć piekarnik na 180 stopni, funkcja góra dół. Przygotować sobie formę prostokątną 24 na 40, wysmarowac i podsypać maka lub wylożyc papierem do pieczenia tak jak widać na fotce.Do dużej miski wsypac suche składniki ,zamieszać lyzką (maka,kakao,cukier,soda oczyszczona). Następnie wlać mleko wbic jajka ,wlać olej i to wszystko zakręcic mikserem przez kilka minut . Następnie jak już wszystkie składniki są połączone dodać dżem wiśniowy,zakręcić chwilę mikserem .Wylać ciasto do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika góra dół na 45 minut .Pieczemy w temperaturze 180 stopni funkcja góra,dół na środkowej półce. Pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam 55 minut.Pamiętaj kążdy piekarnik inaczej piecze. Upieczony murzynek z dżemem wiśniowym możesz polać polewą czekoladową i posypać płatkami mgdałów, lub wiórkami kokosowymi. Wszystko to zależy od ciebie. Możesz go przekroić na 2 części i przełożyc masą z bitejśmietany i serka mascarpone. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube.Zapraszam do mojej książki kulinarnej na Smakerze ,tam znbajdziesz dużo przepisów świątecznych i nie tylko.