Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Składniki
Zagnieść 3 placki ze składników z kategorii CIASTO. Piec pojedyńczo przez ok.7-10 min w 180 stopniach, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym oraz margaryną. Mąki rozrobić z odlanym mlekiem i dodać do całości i zagotować. Masę podzielić na dwie części. PLACKI smarować gorącą masą. Składniki na polewę wyłożyć na patelnię i usmażyć. Wyłożyć na wierzch.