Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki na mące orkiszowej z erytrytolem i miodem to zdecydowanie zdrowsza wersja świątecznych ciasteczek. Robi się je bardzo prosto. Wystarczy połączyć wszystkie składniki w misce i zagnieść, gładkie, jednolite ciasto. Pierniczki są miękkie od razu po upieczeniu, dlatego można je przygotować na ostatnią chwilę.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2214
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2214
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
Masło z mlekiem i miodem podgrzej w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Do dużej miski przesiej mąkę z sodą oczyszczoną. Dodaj przyprawę do piernika, wbij dwa jajka, wsyp erytrytol. Na koniec dodaj ciepłe mleko z masłem i miodem. Składniki początkowo wymieszaj łyżką, następnie przystąp do zagniatania ciasta.
Gładkie, jednolite ciasto na pierniczki podziel na 4 części. Każdą z nich kolejno rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na placek o grubości około 2-3mm. Wycinaj pierniczki.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Pierniczki z mąki orkiszowej układaj na papierze w równych odstępach. Piecz przez około 10-12 minut do zrumienienia.