Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik pomidorowy to taki trochę oszukany wypiek, ale pełny nietypowego połączenia smakowego. Niby to piernik, ale taki jakiś lekko słodkawy, z wyraźnym, słonecznym posmakiem warzyw dojrzewających w słońcu. Ciasto jest niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu. Z pewnością zrobi furorę wśród całej rodziny i wszystkich znajomych, którzy poproszą o przepis!
wymiary formy: 30x11 cm
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 473
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 45
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3652
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 467
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 473
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 45
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3652
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 467
Składniki
W dużej misce wymieszaj oba rodzaje cukru, oliwę, miód, jajka i wanilię do całkowitego połączenia składników.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową i imbir. Następnie wsyp suche składniki do mokrych i ubijaj całość do połączenia.
Pomidory odciśnij z nadmiaru płynu. Dodaj pulpę do masy piernikowej i całość krótko przemieszaj.
Wlej ciasto do formy o wymiarach 30x11 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw całość do pieca nastawionego na 160 st. Celsjusza na 90-100 minut lub do suchego patyczka. Jeśli zbyt szybko się przyrumienia, przykryj je luźno folią aluminiową.
Wyjmij piernik pomidorowy z pieca i pozostaw w foremce na 5 minut, a następnie odłóż go na kratkę do całkowitego wystudzenia.
Podawaj posypany cukrem pudrem, pokrojony w plastry.