Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 531
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 291
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1490
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 531
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 291
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1490
Składniki
Miękkie masło utrzeć z połową porcji cukru. Ucierając dodać żółtka z dwóch jajek oraz miód.
Białka później ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę.
Do misy z masłem i żółtkami dodać mielone orzechy, startą na tarce marchewkę oraz sok z pomarańczy i drobinki suszonych śliwek. Pomieszać składniki i dodać mąkę pszenną wymieszaną z cukrem z wanilią, cynamonem, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć. Na koniec dodać pianę z ubitych białek. Delikatnie wymieszać wszystko razem.
Ciasto przełożyć do foremki 40x10 keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 50 min. - do suchego patyczka.
Przygotować lukier - cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny.
Wystudzone ciasto polać lukrem.
Smacznego.