Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane delikatnie czekoladą smakują wspaniale Są mięciutkie w środku i dlugo otrzymują świeżość.
Stolnica, miska,garnek, łyżka,waga kuchenna,folia spożywcza,blaszką do pieczenia.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5034
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5906
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18991
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7349
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 31002
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5034
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5906
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18991
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7349
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 31002
Składniki
U garnku umieszczam masło, miód,cukier puder, przyprawę do piernika,proszek do pieczenia,cynamon, kakao. Wszystko podgrzewam ale nie zagotowuje aż powstanie jednolita masa. Do mąki dodaje jajko i zawartość garnka. Wyrabiam ciasto aż będzie elastyczne. Ciasto owijam folia i wkładam do lodówki na 30 minut.
Po 30 minutach ciasto rozwałkować i wykroić za pomocą foremki odpowiednie kształty np serca. Pierniki przełożyć na blaszkę. Na jednego pierniczka nałożyć łyżeczkę powideł lub kremu i zakryć drugim pierniczkiem m Dociskam i brzegi. Pierniki pieczemy w temperaturze 180 stopni , grzała góra dół 12 minut. Po upieczeniu kiedy przestygną można dekorować Pierniczki są wyśmienite