Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DROŻDŻOWE PIEROŻKI DOSKONALE NADAJĄ SIĘ JAKO DODATEK DO KAWY.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21384
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 140
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 282
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21384
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 140
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 282
Składniki
ROZPROWADZIĆ DROŻDŻE LETNIM MLEKIEM Z ŁYŻECZKĄ CUKRU I KILKOMA ŁYŻKAMI MĄKI,USTAWIĆ W CIEPLE,AŻ ZACZYN UROŚNIE.MĄKĘ PRZESIAĆ,DODAĆ ROZCZYN,SÓL I JAJKA UTARTE Z CUKREM.WYMIESZAĆ.
WYRABIAĆ CIASTO RĘKOMA.POD KONIEC DODAĆ ROZTOPIONY TŁUSZCZ.JESZCZE CHWILĘ WYRABIAĆ,AŻ CIASTO BĘDZIE ODCHODZIĆ OD RĘKI.ODSTAWIĆ CIASTO ABY PODWOIŁO SWOJĄ OBJĘTOŚĆ.
ŚLIWKI WYPESTKOWAĆ I POKROIĆ NA KAWAŁKI.UGOTOWANE ZIEMNIAKI ZEMLEĆ Z SEREM.WYROBIĆ Z JAJKAMI,STOPIONYM MASŁEM,CUKREM I CUKREM WANILIOWYM I MĄKĄ.
WYROŚNIĘTE CIASTO LEKKO ROZWAŁKOWAĆ.SZKLANKĄ WYCIĄĆ KRĄŻKI.NAKŁADAĆ MASĘ SEROWĄ I ŚLIWKI,FORMOWAĆ PIEROŻKI.ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA.PIEC OKOŁO 25 MIN W TEMP. 180 ST.