Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Było to jedno z naszych ulubionych ciast. Było ciastem dyżurnym, na uroczystościach rodzinnych. Teraz trochę zapomniane.
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1217
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1217
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Składniki
placki miodowe- Wszystko zmiksować, zagnieść. Rozwałkować albo wylepić na dwie blaszki, 30x40, posmarowane. Upiec w 180*ok.20 min.
biszkopt- Ubić białka z wodą. Dosypywać cukier i ubijać, dodawać po żółtku. Do piany przesiać mąki, proszek. Lekko wymieszać. Wylać na blaszkę taką samą co piekliśmy placki miodowe, lecz wyłożonej papierem do pieczenia. Upiec w 175* ok.25 min.
masa budyniowa- Z mleka odlać 0,5 szklanki do rozrobienia budyniu. Resztę zagotować z cukrem. Wlać ze szklanki i ugotować jak budyń. Odstawić i włożyć masło i mieszać do rozpuszczenia. Połową gorącego budyniu posmarować placek miodowy. Przykryć biszkoptem. Wylać resztę budyniu i rozsmarować.
Przykryć drugim plackiem miodowym.
Górę polać polewą czekoladową. Kroić na drugi dzień aż zmięknie.