Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Było to jedno z naszych ulubionych ciast. Było ciastem dyżurnym, na uroczystościach rodzinnych. Teraz trochę zapomniane.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
placki miodowe- Wszystko zmiksować, zagnieść. Rozwałkować albo wylepić na dwie blaszki, 30x40, posmarowane. Upiec w 180*ok.20 min.
biszkopt- Ubić białka z wodą. Dosypywać cukier i ubijać, dodawać po żółtku. Do piany przesiać mąki, proszek. Lekko wymieszać. Wylać na blaszkę taką samą co piekliśmy placki miodowe, lecz wyłożonej papierem do pieczenia. Upiec w 175* ok.25 min.
masa budyniowa- Z mleka odlać 0,5 szklanki do rozrobienia budyniu. Resztę zagotować z cukrem. Wlać ze szklanki i ugotować jak budyń. Odstawić i włożyć masło i mieszać do rozpuszczenia. Połową gorącego budyniu posmarować placek miodowy. Przykryć biszkoptem. Wylać resztę budyniu i rozsmarować.
Przykryć drugim plackiem miodowym.
Górę polać polewą czekoladową. Kroić na drugi dzień aż zmięknie.