Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z sosem malinowym.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 465
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2141
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 62
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 35
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 950
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 465
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2141
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 62
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 35
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 950
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem (cukier wsypywać porcjami). Gdy powstanie gęsty kogel-mogel, stopniowo, stale miksując, dodać miękkie masło, następnie budyń i dwukrotnie zmielony ser.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Połączyć z masą żółtkową (za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki). Wrzucić rodzynki i delikatnie wymieszać.
Przełożyć do prostokątnej formy – wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą (wymiary 24 cm x 35 cm). Piec przez minimum 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Podawać na zimno z ciepłym sosem malinowym – jagody wystarczy rozmrozić, podgrzać z cukrem, zmiksować i przetrzeć przez sito.