Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczny sernik, wprost rozpływający się w ustach.
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 966
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1114
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10229
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 966
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1114
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10229
Składniki
Do miski wsypać mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy, masło pokroić na mniejsze części, dodać żółtka oraz proszek do pieczenia. Wyrobić na jednolitą masę.
Schłodzić ciasto w lodówce.
Blaszkę wyłożyć papierem, a następnie rozłożyć ciasto na spód sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiec na złoty kolor przez 15 - 20 minut.
Do osobnej miski dać ser zmielony, żółtka oraz cukier kryształ + cukier waniliowy.
Zmiksować na jednolitą masę.
Ubić pianę, borówki amerykańskie oprószyć mąką.
Wcześniej roztopić masło i schłodzone dodać do masy serowej, wymieszać.
Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Na końcu wsypać borówki amerykańskie oprószone mąką i wymieszać
Masę serową przełożyć na ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec przez 45 minut.
Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku.
Ostudzony sernik oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego !