Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto smaczne, wilgotne i chrupiące dzięki orzechom...........SMACZNEGO!!!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1092
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2033
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 482
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1092
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2033
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 482
Składniki
obrane jabłka szara reneta zetrzeć na tarce grubsze oczka, wymieszać z cukrem, cynamonem, budyniem jajka, miękka margaryna, cuikier, cukier wanilinowy mikserem zmiksować ubijać z 3 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale tak ma być wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mikserem połączyć na dość gęste ciasto forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, w formie łyżką rozsmarować z 3/4 ciasta, wyłożyć masę jabłkową, wygładzić wierzch z reszty ciasta rozsmarować na jabłkach trzy szersze pasy, posypać posiekanymi orzechami włoskimi piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka, wystudzic w formie najlepiej całą noc aby masa z jabłkami zastygła, przed podaniem posypać pudrem cukrem