Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was mega pyszne tarteletki z bitą śmietaną i borówkami.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 12
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2109
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 187
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1165
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1196
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 12
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2109
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 187
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1165
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1196
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto połączyć w robocie z założonymi nożami do siekania. Potem wyjąć ciasto na blat, szybko uformować w kulę i zawinąć w folię spożywczą a potem włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Foremki do tarteletek o średnicy 12 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Schłodzone ciasto podzielić na 6 części i każdą z nich rozwałkować na kółka a potem wylepić nimi foremki. Ciasto nakłuć widelcem i i tak przygotowane foremki z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Upieczone spody wystudzić na kratce. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem do smaku i wypełnić za pomocą szprycy spody na tarteletki śmietaną. Na koniec udekorować umytymi borówkami i listkami mięty oraz polać sosem czekoladowym.