Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was mega pyszne tarteletki z bitą śmietaną i borówkami.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1108
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1108
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto połączyć w robocie z założonymi nożami do siekania. Potem wyjąć ciasto na blat, szybko uformować w kulę i zawinąć w folię spożywczą a potem włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Foremki do tarteletek o średnicy 12 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Schłodzone ciasto podzielić na 6 części i każdą z nich rozwałkować na kółka a potem wylepić nimi foremki. Ciasto nakłuć widelcem i i tak przygotowane foremki z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Upieczone spody wystudzić na kratce. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem do smaku i wypełnić za pomocą szprycy spody na tarteletki śmietaną. Na koniec udekorować umytymi borówkami i listkami mięty oraz polać sosem czekoladowym.