Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto według przepisu Siostry Anastazji. Troszkę pracochłonne ale warto się natrudzić bo jest pyszne.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 43
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4298
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2580
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3775
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 43
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4298
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2580
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3775
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na blachę. Piec w temperaturze 160-180 stopni przez około 30-40 minut.
Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać kokos,mak,proszek do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na blachę i piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut.
Połowę mleka zagotować,do drugiej dodać żółtka, cukier i mąkę. Wymieszać i połączyć z gotującym mlekiem i ponownie zagotować. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń. Krem podzielić na dwie części.
Przełożenie placka: biszkopt jasny- 1/2 kremu- ciasto kokosowo makowe-1/2 kremu-herbatniki nasączone wódką. Wierzch udekorować polewą i posypać wiórkami kokosowymi.