Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, kolorowa, propozycja na deser z dyni
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Dynie i jabłka obrać, zetrzeć na tarce - grube oczka. Dynię po starciu wycisnąć. Oba składniki połączyć z jajkami, curry, imbirem, jogurtem i proszkiem do pieczenia.
Całość dokładnie wymieszać,stopniowo dodawać mąkę do momentu, aż masa będzie nadawała się do uformowania racuszków.
Rozgrzać olej i smażyć racuszki na wolnym ogniu do momentu, aż zarumienią się. Smacznego.