Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-03-2018
Jak przygotować lekkie i puszyste racuszki ze śmietaną, jabłkami i bananem - sprawdzony przepis krok po kroku.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1890
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14696
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19730
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1890
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14696
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19730
Składniki
Oddzielam żółtka od białek.
Do miseczki wlewam śmietanę, dodaję żółtka, mąkę, cukier, szczyptę soli - wszystko dokładnie ucieram. Dodaję banana i jabłko pokrojone w kostkę - mieszam. Ubijam pianę z białek - dodaję do ciasta i delikatnie mieszam. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, nakładam łyżką porcje ciasta i smażę na niewielkim ogniu z każdej strony na złoty kolor. Racuszki podaję posypane cukrem pudrem, z dżemem, bananami, lodami lub sezonowymi owocami. Smacznego :)