Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa Rademenes wszystkim chyba kojarzy się z czarnym kotem. Zapewne dlatego przylgnęła także do tego ciemnego jak noc, bardzo czekoladowego brownie. Do jego przygotowania użyj wysokiej jakości czekolady z co najmniej 65% kakao.
Keksówka 25 cm
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 930
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 291
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2668
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 930
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 291
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2668
Składniki
Włóż pokruszoną czekoladę i masło do rondelka. Roztop na palniku o niskiej mocy. Co pewien czas zamieszaj. Gdy uzyskasz jednolity, gęsty sos, odstaw do przestudzenia.
Utrzyj jajka z cukrem na puszystą masę. Do masy przesiej mąkę i wymieszaj do połączenia składników.
Połącz masę jajeczną z sosem czekoladowym. Przelej do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o długości 25 cm.
Wstaw formę na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 30 minut.
Upieczone brownie powinno mieć chrupiącą skórkę, ale w środku będzie nadal półpłynne. Odstaw na co najmniej pół godziny do wystudzenia, by stężało.
Przestudzone ciasto możesz podać np. z lodami waniliowymi albo z bitą śmietaną i owocami. A jeśli czekolady nigdy ci nie dość, roztop w rondelku czekoladę karmelową z dodatkiem masła i śmietany kremówki. Wymieszaj na jednolitą polewę i po przestudzeniu rozprowadź ją na cieście. Odstaw na około pół godziny w chłodne miejsce, by polewa stężała. Udekoruj brownie posiekanymi orzechami.