Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa Rademenes wszystkim chyba kojarzy się z czarnym kotem. Zapewne dlatego przylgnęła także do tego ciemnego jak noc, bardzo czekoladowego brownie. Do jego przygotowania użyj wysokiej jakości czekolady z co najmniej 65% kakao.
Keksówka 25 cm
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 283
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3067
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 283
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3067
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Włóż pokruszoną czekoladę i masło do rondelka. Roztop na palniku o niskiej mocy. Co pewien czas zamieszaj. Gdy uzyskasz jednolity, gęsty sos, odstaw do przestudzenia.
Utrzyj jajka z cukrem na puszystą masę. Do masy przesiej mąkę i wymieszaj do połączenia składników.
Połącz masę jajeczną z sosem czekoladowym. Przelej do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o długości 25 cm.
Wstaw formę na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 30 minut.
Upieczone brownie powinno mieć chrupiącą skórkę, ale w środku będzie nadal półpłynne. Odstaw na co najmniej pół godziny do wystudzenia, by stężało.
Przestudzone ciasto możesz podać np. z lodami waniliowymi albo z bitą śmietaną i owocami. A jeśli czekolady nigdy ci nie dość, roztop w rondelku czekoladę karmelową z dodatkiem masła i śmietany kremówki. Wymieszaj na jednolitą polewę i po przestudzeniu rozprowadź ją na cieście. Odstaw na około pół godziny w chłodne miejsce, by polewa stężała. Udekoruj brownie posiekanymi orzechami.