Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są dość pracochłonne, ale efekt wszystko wynagradza ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1035
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5599
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17999
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1035
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5599
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17999
Składniki
Mąkę przesiać, dodać margarynę, jajka, śmietanę, sól, posiekać, zagnieść ciasto. Włożyć na około 1 godzinę do lodówki. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, wycinać paseczki szerokości 2-3 cm. Foremki na rurki posmarować olejem. Paski nawijać na foremki zaczynając od węższej strony. .
Każdą z rurek smarować po wierzchu roztrzepanym białkiem, a następnie posypać cukrem kryształem. Układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut, aż się zarumienią.
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu (jeżeli chodzi o masę zawsze daję połowę ilości podanego mleka, pozwala to na uzyskanie gęstego budyniu, który później się nie rozlewa). Ostudzić. Utrzeć z masłem, dodając do smaku cukier puder. Szprycą nadziewać puste rurki.
Z porcji wychodzi około 100 rurek