Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku czekoladowym oraz kremem do karpatki. Takie rurki są idealne do porannej lub popołudniowej kawy. Z podanego przepisu wychodzi 34 rurki.
piekarnik, foremki do rurek, mikser, worek cukierniczy,
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 923
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 923
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na 34 równych pasków, po 17 pasków z opakowania.
Paski ciasta nawijamy na posmarowane masłem foremki. Nawinięte ciasto na foremkach smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 15-20 minut, do zarumienienia się rurek( czas pieczenia jest na opakowaniu ciasta francuskiego).
Upieczone rurki delikatnie ściągamy z foremek i studzimy.
Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką do rurek. Kremy robimy według instrukcji umieszczonej na opakowaniach.
Nadziane kremem rurki wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie możemy konsumować jako dodatek słodki do popołudniowej lub porannej kawy. Smacznego !!!