Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik nie tylko dla zwolenników chałwy. Spód z delikatnie chrupiącymi pestkami słonecznika. Jest to sernik z poświątecznych resztek. Zostało mi trochę bitej śmietany, konfitury wiśniowej, chałwy i budyniu. Jest też resztka pestek słonecznika i ciasteczek. Będziecie zachwyceni.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1480
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231864
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5013
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1480
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231864
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5013
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wysmarowana tłuszczem. Spód. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Masą wykładamy spód tortownicy i rozprowadzamy konfiturę wiśniową. Sernik. Jajka zmiksujemy z cukrami prawie do białości. Na małych obrotach robota dodajemy w 3-4 porcjach ser, śmietanę, pokruszoną chałwę i budyń. Skrapiamy sokiem z cytryny i ew. dosładzamy pudrem. Masę przekładamy do tortownicy, lekko potrząsamy. Pieczemy w 170 C ok. 75 minut.