Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik nie tylko dla zwolenników chałwy. Spód z delikatnie chrupiącymi pestkami słonecznika. Jest to sernik z poświątecznych resztek. Zostało mi trochę bitej śmietany, konfitury wiśniowej, chałwy i budyniu. Jest też resztka pestek słonecznika i ciasteczek. Będziecie zachwyceni.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3246
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3246
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wysmarowana tłuszczem. Spód. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Masą wykładamy spód tortownicy i rozprowadzamy konfiturę wiśniową. Sernik. Jajka zmiksujemy z cukrami prawie do białości. Na małych obrotach robota dodajemy w 3-4 porcjach ser, śmietanę, pokruszoną chałwę i budyń. Skrapiamy sokiem z cytryny i ew. dosładzamy pudrem. Masę przekładamy do tortownicy, lekko potrząsamy. Pieczemy w 170 C ok. 75 minut.