Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez glutenu i bez cukru
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Składniki
Warstwa jagodowa: Jagody wrzuć na patelnię, dodaj miód i wodę Doprowadź do zagotowania i gotuj na małym ogniu przez ok. 7 min Część jagód rozgnieć za pomocą widelca Skrobię wymieszaj z odrobiną wody i wlej do jagód Mieszaj aż całość się zagotuje i zgęstnieje Odstaw do całkowitego wystudzenia
Spód: Wszystkie składniki wymieszaj i wyłóż na spód przygotowanej foremki Piecz przez ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 180°C Odstaw do wystudzenia
Masa serowa: Serek, miód, esencję waniliową i ok. 50 ml śmietanki ubijaj mikserem przez ok. 5 min W osobnym naczyniu ubij pozostałą śmietankę Połącz obie masy za pomocą szpatułki Rozsmaruj masę na zimnym spodzie Na górę rozłóż wystudzone jagody Gotowe ciasto wstaw do lodówki na całą noc