Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królewskie ciasto składające się z kakaowego ciasta kruchego i masy serowej
Buraki mają wiele wspaniałych właściwości. Tym razem podane są ze wspaniałym...
Odsłon: 758
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 120
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 3053
Buraki mają wiele wspaniałych właściwości. Tym razem podane są ze wspaniałym...
Odsłon: 758
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 120
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 3053
Składniki
Ciasto kruche: Sypkie składniki wymieszaj w misce Posiekaj z masłem do uzy kruszonki Dodaj żółtka i zagnieć kruche ciasto * W razie potrzeby dodaj nieco kwaśnej śmietany lub dosyp nieco mąki Podziel ciasto na dwie połowy, jedną zawiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki Drugą połowę zetrzyj (na tarce o grubych oczkach) na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia Podpiecz przez 15 min w temp. 180°C
Masa serowa: Miękkie masło zmiksuj z cukrem Dodaj jajka, po każdym dokładnie miksując Stopniowo dodaj ser z wiaderka miksując do otrzymania jednolitej konsystencji Na koniec wsyp proszek budyniowy i ponownie zmiksuj * Kilkukrotnie podczas miksowania masy serowej zamieszaj całość szpatułką, upewniając się że na dnie lub na bokach nie pozostały nierozmieszane składniki. Gotową masę serową przelej na podpieczony wcześniej spód i wyrównaj Na wierzch zetrzyj drugą część ciasta kruchego Sernik piecz przez 60 min w temp. 170°C (grzałka góra-dół) Po upieczeniu pozostaw z zamkniętym piekarniku przez 20 min, po czym uchyl drzwiczki i wystudź sernik Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej kilka godzin