Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałabym się dziś z Państwem podzielić moim pysznym przepisem na sernik który wymyśliłam tak po prostu z głowy a sernik jest warty polecenia uwierzcie
robot kuchenny, mikser, miska, blaszka do pieczenia, papier do pieczenia, nóż
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 202
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 559
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 202
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 559
Składniki
Na początek białka oddzielić od żółtek ( wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową), do żółtek dodać cukier i zmiksować na pulchną masę, następnie dodać margarynę lub jeżeli ktoś woli masło i nadal miksować po zmiksowaniu dodać cały twaróg, budynie w proszku oraz śmietanę i aromat, zmiksować do połączenia się w całość na koniec wsypać mak
Jeśli masa serowo makowa jest już gotowa ubić pianę z białek ze szczyptą soli, ubitą dodawać partiami do masy serowej wymieszać łopatką delikatnie. Przygotowaną masę odstawić a w międzyczasie przygotować ciasto kruszonkę
Do blaszki 35/22 wyłożonej papierem do pieczenia wysypać większą ilość przygotowanej kruszonki delikatnie docisnąć na kruszonkę wylać masę serową na masę można położyć dowolne owoce lecz nie koniecznie a na owoce resztę kruszonki. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 170 stopni piec godzinę, po wyznaczonym czasie zmniejszyć temperaturę na 150 stopni i piec jeszcze 15 minut
Ostygnięty sernik najlepiej pozostawić na całą noc w lodówce, mój sernik cudownie rósł podczas pieczenia lecz po wyjęciu opadł ale w niczym to nie przeszkadza słyszałam że to urok serników mimo to wyszedł przepyszny i nie ma zakalca, cały opis i zdjęcia znajdziecie na blogu gdzie serdecznie zapraszam