Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maliny świetnie sprawdzają się w sernikach na zimno. Dodatkowy mus sprawia, że fajnie się prezentuje.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47715
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165583
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 381
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47715
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165583
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 381
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 99
Składniki
Ciastka kruszymy i łączmy z masłem. Wykładamy spód (forma 24) i wkładamy do zamrażarki.
Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Maliny blendujemy.
Do twarogu (dobrze zmielonego) dodajmy cukier puder, sok z cytryny, maliny i miksujemy. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy razem z żelatyną do twarogu. Masę wylewamy na spód (możecie wsadzić kilka malinek do środka) i wkładamy do lodówki.
Galaretkę rozpuszczamy, maliny miksujemy. Do ostudzonej galaretki dodajemy maliny i mieszamy. Wylewamy na stężałą masę i chłodzimy.