Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maliny świetnie sprawdzają się w sernikach na zimno. Dodatkowy mus sprawia, że fajnie się prezentuje.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39741
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 186
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 378
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9280
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39741
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 186
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 378
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9280
Składniki
Ciastka kruszymy i łączmy z masłem. Wykładamy spód (forma 24) i wkładamy do zamrażarki.
Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Maliny blendujemy.
Do twarogu (dobrze zmielonego) dodajmy cukier puder, sok z cytryny, maliny i miksujemy. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy razem z żelatyną do twarogu. Masę wylewamy na spód (możecie wsadzić kilka malinek do środka) i wkładamy do lodówki.
Galaretkę rozpuszczamy, maliny miksujemy. Do ostudzonej galaretki dodajemy maliny i mieszamy. Wylewamy na stężałą masę i chłodzimy.