Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do kawki poleca się najprostszy sernik ever. Nie potrzeba miksera, a nawet blendera, bo spód można wyłożyć biszkoptami... no prościej się nie da, a smak wyborny i co najważniejsze minimalna ilość składników. Koniecznie wypróbuj :-) Przepis na formę o średnicy 24 cm:
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2148
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 104
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 183
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 177
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2148
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 104
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 183
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 177
Składniki
Galaretki jagodowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody i wystudzić. Galaretki przezroczyste rozpuścić w 700 ml gorącej wody i wystudzić. Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki zblendować na piasek i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć je na spód formy i docisnąć. Formę włożyć do lodówki. Kiedy galaretki zaczną tężeć, zabieramy się za serki. Serki wyłożyć do wysokiego naczynia i wlać galaretkę jagodową. Wymieszać energicznie trzepaczką lub mikserem na małych obrotach. Masę wylać na spód formy i włożyć do lodówki. Masa szybko tężeje. Następnie ciasto wyjąć z lodówki, wysypać na górę borówki i zalać przezroczystą galaretką. Całość włożyć do lodówki na min. 2h. Polecam, bo serniczek jest pyszny. Można go też zrobić w pucharkach :-) SMACZNEGO!!!