Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik w przygotowaniu ekspresowy, bo w kilka minut jest gotowy. Tylko, nie od razu go zjadamy, bo do zastygnięcia, na kilka godzin odstawiamy. Jeśli za borówkami amerykańskimi nie przepadacie, to swoich ulubionych owoców do masy dokładacie. Polecam szczególnie, dla tych, co nie lubią pieczenia i długiego w kuchni siedzenia.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Składniki
W rondelku podgrzewamy mleczko kokosowe, dodajemy żelatynę fix, cukier puder i całość dokładnie miksujemy. Mleczko lekko studzimy. Do miksera przekładamy ser, dodajemy przygotowane mleczko kokosowe i całość miksujemy ok. 1,5 min. Masę przelewamy do tortownicy, dodajemy 200 g borówek, mieszamy i wyrównujemy wierzch. Pozostałe borówki układamy na wierzch sernika, a garść zostawiamy do dekoracji. Sernik oprószamy mielonym karmelem i wanilią. Przekładamy do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia, najlepiej na noc, żeby nie kusił, zanim dobrze zastygnie. Rada: jeśli nie macie cukru pudru z wanilią, wystarczy użyć zwykłego, i dodać ziarenek, z połowy laski wanilii.