Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik w przygotowaniu ekspresowy, bo w kilka minut jest gotowy. Tylko, nie od razu go zjadamy, bo do zastygnięcia, na kilka godzin odstawiamy. Jeśli za borówkami amerykańskimi nie przepadacie, to swoich ulubionych owoców do masy dokładacie. Polecam szczególnie, dla tych, co nie lubią pieczenia i długiego w kuchni siedzenia.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5081
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 67
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 256
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 611
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 249
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5081
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 67
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 256
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 611
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 249
Składniki
W rondelku podgrzewamy mleczko kokosowe, dodajemy żelatynę fix, cukier puder i całość dokładnie miksujemy. Mleczko lekko studzimy. Do miksera przekładamy ser, dodajemy przygotowane mleczko kokosowe i całość miksujemy ok. 1,5 min. Masę przelewamy do tortownicy, dodajemy 200 g borówek, mieszamy i wyrównujemy wierzch. Pozostałe borówki układamy na wierzch sernika, a garść zostawiamy do dekoracji. Sernik oprószamy mielonym karmelem i wanilią. Przekładamy do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia, najlepiej na noc, żeby nie kusił, zanim dobrze zastygnie. Rada: jeśli nie macie cukru pudru z wanilią, wystarczy użyć zwykłego, i dodać ziarenek, z połowy laski wanilii.