Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to ostatnio moje ulubione desery. Sernik na kruchym cieście z kruchą warstwą na wierzchu. W części serowej soczyste brzoskwinie. Bez wątpienia jest to klasyk wśród serników. Bardzo polecam!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22619
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 494
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22619
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 494
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, włożyć do lodówki na godzinę.
Twaróg wraz z cukrami oraz miękkim masłem umieścić w misie, wymieszać na gładką masę do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać 2 całe jaja, miksować na najwolniejszych obrotach. Następnie dodajemy dwa budynie i dalej bardzo delikatnie ucieramy, tak, aby nie napowietrzyć masy.
½ ciasta zetrzeć na tarce na dno blachy. Zapiec. Na to położyć masę serową, brzoskwinie, a na wierzch drugą część ciasta. Piec 50 min w 180oC i ostatnie 10 min w 150oC.