Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych serników. Jest idealny na święta, ciasto można przygotować wcześniej i zamrozić a potem wyjąć zetrzeć na tarce i zrobić masę serową. Polecam.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1290
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13738
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1290
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13738
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem, kakao i cukrem pudrem, dodaj masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i podziel na pół, owiń folią spożywczą i włóż do zamrażalnika.
Zmielony ser utrzyj na puszystą masę razem z żółtkami, dodaj po kilka kropel aromatu. Białka ubij na sztywno z cukrem, połącz z masą serową, dodaj roztopione masło oraz przesiane obie mąki. Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj na tarce o grubych oczkach jedną część zamrożonego ciasta, na ciasto wyłóż masę serową i na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piec około godziny w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem. Polecam.