Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w internecie, wydał mi się ciekawy i oryginalny. Ciasto wyszło bardzo delikatne, wilgotne o aksamitnym smaku .Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25514
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2528
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25514
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2528
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Składniki
Herbatniki zmiksować blenderem, masło roztopić razem z kakao i wlać do herbatników. Miksować ,aż masa stanie się lepka. Niedużą prostokątną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia /jeśli jest to forma sylikonowa, to bez papieru/ i masą kakaową wylepić dno formy.
Margarynę utrzeć z cukrem do białości, dodawać po jednym jajku ciągle miksując, następnie dodać ser i budynie. Chwilę miksować, a na końcu dodać mus jabłkowy. Połączyć dokładnie wszystkie składniki i gotową masę serową przelać na ciasteczko wy spód.
Nagrzać piekarnik do 175st.C włożyć sernik i piec ok.60 minut. Na dno piekarnika wstawić naczynie żaroodporne z wodą, dzięki czemu sernik będzie bardziej kremowy. Składniki polewy rozpuścić w garnku na małym ogniu, mieszać aż masa zacznie gęstnieć i posmarować nią wierzch wystudzonego sernika. Posypać skórką pomarańczową i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Życzę SMACZNEGO!