Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sernik bez pieczenia, idealny na lato. Lekki, orzeźwiający, bez dodatku cukru. Mogą po niego sięgnąć bez obaw osoby będące na diecie. Gwarantujemy, że wrócicie do tego przepisu nie raz.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1067
Polecam.
Odsłon: 1034
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1009
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1067
Polecam.
Odsłon: 1034
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1009
Składniki
Masło rozpuść w rondelku lub w mikrofali. Ciasteczka pokrusz i zmiksuj na pył. Pokruszone ciasteczka przesyp do miski, dodaj rozpuszczone masło i kakao. Składniki wymieszaj.
Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyściel papierem do pieczenia. Przełóż zawartość miski na spód formy. Powierzchnię wyrównaj. Tortownicę wstaw na około godzinę do lodówki.
Galaretki rozpuść w 700 ml wody. Odstaw do wystudzenia. Truskawki umyj, odetnij szypułki, przełóż do blendera kielichowego i zmiksuj na mus razem z erytrytolem.
Mus truskawkowy połącz z przestudzoną galaretką i twarogiem z wiaderka. Składniki zmiksuj. Gotową masę sernikową przelej na ciasteczkowy spód. Sernik z truskawkami wstaw do lodówki na około 2-3 godziny do stężenia.
Truskawki przeznaczone do dekoracji dokładnie umyj, osusz i przekrój na pół. Listki mięty opłucz i osusz. Sernik z truskawkami udekoruj kawałkami truskawek i listkami mięty. Smacznego!