Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry ja z kolejnym wymyślonym prze ze mnie sernikiem mam nadzieję że zechcecie skorzystać z przepisu raz że jest bardzo prosty w wykonaniu a dwa jest tak smaczny aż rozpływa się w ustach no jest o wiele smaczniejszy niż kupne nie wiem czy to zasługa tego iż człowiek zrobi go samodzielnie
robot kuchenny, mikser, miska, blaszka do pieczenia, papier do pieczenia, nóż
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 18165
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 18165
Składniki
Do przygotowania sernika należy wyjąć składniki z lodówki aby uzyskały temperaturę pokojową, początkowo przygotować ciasto czyli składniki nie za długo za pomocą dłoni wymieszać aby powstała kruszonka. Jak już ciasto przygotowane odstawić je i zabrać się za przygotowanie masy serowej
Żółtka ubić z cukrem na jednolitą masę po czym dodać twaróg, proszek budyniowy, całe opakowanie mleka w proszku oraz mleko 3,2 % oraz olej całość zmiksować po czym w osobnej misce ubić pianę z białek, po ubiciu dodawać stopniowo do masy serowej i wymieszać za pomocą łopatki kuchennej, na koniec można dodać rodzynki sparzone i obtoczone w mące ziemniaczanej
Przygotować blaszkę 32/25 wykładając ją papierem do pieczenia, na dno przygotowanej blaszki wysypać większą część ciasta na nie wylać masę serową a na masę pozostałe ciasto wysypać po całości. Rozgrzać piekarnik na 170 stopni, wstawić do nagrzanego sernik i piec godzinę i 15 - 20 minut w zależności od piekarnika. 15-20 minut przed końcem zmniejszyć moc piekarnika na 160 stopni