Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry ja z kolejnym wymyślonym prze ze mnie sernikiem mam nadzieję że zechcecie skorzystać z przepisu raz że jest bardzo prosty w wykonaniu a dwa jest tak smaczny aż rozpływa się w ustach no jest o wiele smaczniejszy niż kupne nie wiem czy to zasługa tego iż człowiek zrobi go samodzielnie
robot kuchenny, mikser, miska, blaszka do pieczenia, papier do pieczenia, nóż
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 417
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8968
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 417
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8968
Składniki
Do przygotowania sernika należy wyjąć składniki z lodówki aby uzyskały temperaturę pokojową, początkowo przygotować ciasto czyli składniki nie za długo za pomocą dłoni wymieszać aby powstała kruszonka. Jak już ciasto przygotowane odstawić je i zabrać się za przygotowanie masy serowej
Żółtka ubić z cukrem na jednolitą masę po czym dodać twaróg, proszek budyniowy, całe opakowanie mleka w proszku oraz mleko 3,2 % oraz olej całość zmiksować po czym w osobnej misce ubić pianę z białek, po ubiciu dodawać stopniowo do masy serowej i wymieszać za pomocą łopatki kuchennej, na koniec można dodać rodzynki sparzone i obtoczone w mące ziemniaczanej
Przygotować blaszkę 32/25 wykładając ją papierem do pieczenia, na dno przygotowanej blaszki wysypać większą część ciasta na nie wylać masę serową a na masę pozostałe ciasto wysypać po całości. Rozgrzać piekarnik na 170 stopni, wstawić do nagrzanego sernik i piec godzinę i 15 - 20 minut w zależności od piekarnika. 15-20 minut przed końcem zmniejszyć moc piekarnika na 160 stopni