Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy sernik przygotowany - upieczony przeze mnie z dodatkiem ziemniaków. Prosty w przygotowaniu , może ma trochę inny posmak ale jest bardzo smaczny , tak jak sernik pieczony bez dodatku ziemniaków.
średniej wielkości blaszka, mikser, łyżka, garnek, nóż,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13079
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13079
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, przełożyć je do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub bułką tartą. Wstawić do gorącego piekarnika i podpiec tak około 10 - 15 minut. W między czasie przygotować masę serową. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub przecisnąć przez praskę. Masło utrzeć na puch, ucierając stopniowo dodawać po jednym żółtku i cukier puder. Z białek ubić sztywną pianę .Utartą jednolitą masę jajeczną wymieszać dokładnie z serem , zmielonymi ziemniakami, aromatem oraz ubitą pianą z białek i pod koniec z dodanymi bakaliami. Masę wyłożyć na gorący podpieczony spód . Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu oprószyć niewielką ilością cukru pudru. Smacznego.
Sernik w przekroju.
Sernik po upieczeniu i oprószeniu.
Sernik gotowy do podania.