Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników czekolady, sera i mięty :-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7614
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 222
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2511
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 538
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7614
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 222
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2511
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 538
Składniki
MASA BROWNIE: 1. Masło i czekoladę przełóż do miski i rozpuść w kąpieli wodnej, wymieszaj. 2. W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę, cukier, kakao i sól. 3. Dodaj roztopioną z masłem czekoladę i pozostałe składniki. 4. Zmiksuj na gładką masę. MASA SEROWA: 1. Ser włóż do pojemnika malaksera i zmiksuj na gładą masę. 2. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj do połączenia się składników.
WYKONANIE SERNIKOBROWNIE: 1. Formę do brownie wyłóż papierem do pieczenia. 2. Na spód wyłóż 3/4 masy brownie. 3. Na brownie wyłóż masę serową. 4. Na wierzch w nieregularnych odstępach wyłóż pozostałą masę brownie. 5. Masy wymieszaj patyczkiem do szaszłyków robiąc esy-floresy, by ciasto miało marmurkowe wzorek. 6. Piecz w temperaturze 175°C około 30-40 minut. 7. Wystudź i pokrój na kwadraty. 8. Smacznego.