Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i delikatny serniczek, prosty i szybki w wykonaniu.
blaszka do pieczenia 24 x 34 cm, robot
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Masło rozpuścić. Herbatniki pokruszyć lub zblendować , wymieszać z rozpuszczonym masłem. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć dno masą herbatnikową.
Jajka ubić na puszysto z cukrem , wymieszać z serem twarogowym oraz mascarpone, dodać śmietanę oraz budyń i całość wymieszać. Wyłożyć na masę herbatnikową. Ciasto francuskie pokroić w małe kwadraty, na środek ułożyć żurawinę, uformować kulkę , ułożyć na masie serowej, tak postępować do wyczerpania składników.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut lub dobrego zrumienienia sera.
Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce 3 godziny , pokroić na porcje.