Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i delikatny serniczek, prosty i szybki w wykonaniu.
blaszka do pieczenia 24 x 34 cm, robot
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12914
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8024
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 700
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12914
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8024
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 700
Składniki
Masło rozpuścić. Herbatniki pokruszyć lub zblendować , wymieszać z rozpuszczonym masłem. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć dno masą herbatnikową.
Jajka ubić na puszysto z cukrem , wymieszać z serem twarogowym oraz mascarpone, dodać śmietanę oraz budyń i całość wymieszać. Wyłożyć na masę herbatnikową. Ciasto francuskie pokroić w małe kwadraty, na środek ułożyć żurawinę, uformować kulkę , ułożyć na masie serowej, tak postępować do wyczerpania składników.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut lub dobrego zrumienienia sera.
Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce 3 godziny , pokroić na porcje.