Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i delikatny serniczek, prosty i szybki w wykonaniu.
blaszka do pieczenia 24 x 34 cm, robot
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 709
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101471
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5980
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 709
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101471
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5980
Składniki
Masło rozpuścić. Herbatniki pokruszyć lub zblendować , wymieszać z rozpuszczonym masłem. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć dno masą herbatnikową.
Jajka ubić na puszysto z cukrem , wymieszać z serem twarogowym oraz mascarpone, dodać śmietanę oraz budyń i całość wymieszać. Wyłożyć na masę herbatnikową. Ciasto francuskie pokroić w małe kwadraty, na środek ułożyć żurawinę, uformować kulkę , ułożyć na masie serowej, tak postępować do wyczerpania składników.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut lub dobrego zrumienienia sera.
Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce 3 godziny , pokroić na porcje.