Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki lodowe wypełnione mięciutką masą biszkoptowo-piernikową. Sama masa nie jest zbyt słodka, dlatego przyda się biała czekolada okalająca choinkę. Bardzo prosty i szybki przepis robiony w jednym garnku. Raj dla dzieci i dorosłych. Choinki udekorują karnawałowy i świąteczny stół.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Rodzynki i żurawinę zalewamy niewielką ilością gorącej wody, wlewamy kilka kropli aromatu. Biszkopty i Katarzynki rozdrabniamy w malakserze, zostawiając trochę większych kawałków. W saganku rozpuszczamy masło z mlekiem, kakao i kardamonem. Wrzucamy rozdrobnione ciastka, namoczoną żurawinę z rodzynkami i 1 -2 łyżki wody z moczenia. Chwilę trzymamy na małym ogniu mieszając. Gotową masą wypełniamy rożki. Wierzch rożków smarujemy rozpuszczoną czekoladą z mlekiem i ozdabiamy .