Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...na powitanie lata. Polecam.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5505
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8826
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7685
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5255
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5505
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8826
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7685
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5255
Składniki
Utrzeć jajka z cukrem na kogel-mogel. Dodać mąkę, wymieszać i wlać masę na gotujące się mleko z dodatkiem łyżki masła i cukru waniliowego. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Na dno formy 25x25 cm wyłożyć herbatniki i posmarować dżemem porzeczkowym, i znowu warstwa herbatników. Teraz wylać masę budyniową i przykryć okrągłymi biszkoptami. Budyń może być gorący. Wystudzić. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać serek mascarone, łyżkę cukru pudru. Dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody galaretkę i oczywiście wystudzoną. Połowę masy wyłożyć na biszkopty i posypać malinami, jeżynami i połową borówek. Owoce przykryć pozostałą masą serkową. Wierzch posypać borówkami. Schłodzić. Ostatnią warstwą jest galaretka krystaliczna przygotowana wg przepisu na opakowaniu, którą należy wylać na ciasto już lekko tężejącą. Całe ciasto schłodzić, najlepiej przez noc w lodówce. Smacznego.