Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...na powitanie lata. Polecam.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2917
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 251
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 121
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2917
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 251
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 121
Składniki
Utrzeć jajka z cukrem na kogel-mogel. Dodać mąkę, wymieszać i wlać masę na gotujące się mleko z dodatkiem łyżki masła i cukru waniliowego. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Na dno formy 25x25 cm wyłożyć herbatniki i posmarować dżemem porzeczkowym, i znowu warstwa herbatników. Teraz wylać masę budyniową i przykryć okrągłymi biszkoptami. Budyń może być gorący. Wystudzić. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać serek mascarone, łyżkę cukru pudru. Dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody galaretkę i oczywiście wystudzoną. Połowę masy wyłożyć na biszkopty i posypać malinami, jeżynami i połową borówek. Owoce przykryć pozostałą masą serkową. Wierzch posypać borówkami. Schłodzić. Ostatnią warstwą jest galaretka krystaliczna przygotowana wg przepisu na opakowaniu, którą należy wylać na ciasto już lekko tężejącą. Całe ciasto schłodzić, najlepiej przez noc w lodówce. Smacznego.