Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pod tą nazwą to nie tylko orzechy i karmel. To także masa budyniowa i owoce leśne. Można tu wykorzystać zarówno świeże jak i mrożone owoce. Ciasto jest najlepsze na następny dzień bo ciasta z dodatkiem miodu przeważnie są trochę twarde i gdy już odmięknie to wtedy można się delektować jego smakiem..
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3696
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2011
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5394
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5461
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3696
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2011
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5394
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5461
Składniki
Zrobić ciasto z podanych składników. Podzielić na 3 części i rozwałkować. Na jeden placek nałożyć usmażone orzechy Piec w jednakowych formach w temp 180ºC do jasnego zarumienienia.
Zrobić masę budyniową. Mleko wymieszać z mąką i gotować mieszając aż zrobi się gęste. Budyń zdjąć z ognia i lekko ostudzić, dodać masło dobrze roztrzepać.
Zrobic masę owocową Owoce włożyć do garnka i zagotować, wsypać 2 galaretki i gotować aż się rozpuszczą, nałożyć na ciasto gdy masa zaczyna tężeć
Przełożenie ciasta placek masa budyniowa placek masa owocowa placek z orzechami