Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód do mazurka na dużą blachę poleca się dla fanów kruchego ciasta, lecz nie twardego jak głaz.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 462
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 462
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieść jednolite ciasto. Zimne masło można pokroić na małe kawałki dzięki czemu prościej będzie je zagnieść. Schować do lodówki na minimum godzinę. Po upływie godziny ułożyć w blaszce papier do pieczenia, a następnie rozłożyć ciasto. Piec około 30 minut w 180 stopniach bez termoobiegu lub do zarumienienia. Idealne ciasto do podania z kajmakiem lub innym lubianym kremem.