Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód do mazurka na dużą blachę poleca się dla fanów kruchego ciasta, lecz nie twardego jak głaz.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10626
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4781
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 867
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9039
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10626
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4781
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 867
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9039
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1331
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieść jednolite ciasto. Zimne masło można pokroić na małe kawałki dzięki czemu prościej będzie je zagnieść. Schować do lodówki na minimum godzinę. Po upływie godziny ułożyć w blaszce papier do pieczenia, a następnie rozłożyć ciasto. Piec około 30 minut w 180 stopniach bez termoobiegu lub do zarumienienia. Idealne ciasto do podania z kajmakiem lub innym lubianym kremem.