Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strucla serowa jest fantastycznym i prostym w przygotowaniu deserem, który elegancko wygląda, niesamowicie smakuje i jest bardzo szybki w przygotowaniu. Kremowe i słodkie nadzienie z serka śmietankowego jest delikatnie przełamane kwaskowatością owoców.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1023
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4429
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2843
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38748
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1023
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4429
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2843
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38748
Składniki
Do miski przełóż serek śmietankowy, cukier, jajko, ekstrakt waniliowy i skórkę cytrynową. Zmiksuj całość do połączenia i uzyskania kremowej konsystencji.
W osobnej misce wymieszaj umyte, świeże owoce i dżem. Jeśli używasz tylko dżemu, nie musisz nic robić.
Ciasto francuskie rozwiń i wykonaj na obu brzegach, wzdłuż dłuższego boku nacięcia o długości ok. ¼ szerokości arkusza ciasta i grubości ok. 2 cm. Skrajne rogi odetnij, by móc swobodnie zawinąć struclę.
Na środku arkusza wzdłuż dłuższego boku rozłóż masę serową. Na bokach rozłóż owoce z dżemem lub sam dżem.
Wycięte paski ciasta francuskiego składaj do wewnątrz, pod kątem, przykrywając nadzienie. Końce podwiń pod siebie.
Struclę serową przełóż delikatnie na blachę do pieczenia wyłożoną papierem.
Jajko roztrzep w miseczce i posmaruj mieszanką wierzch ciasta francuskiego. Posyp następnie całość cukrem.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. Celsjusza. Ciasto piecz przez ok. 30 minut lub do momentu aż nadzienie się zetnie.
Struclę wyjmij i całkowicie ostudź przed krojeniem.