Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strucla serowa jest fantastycznym i prostym w przygotowaniu deserem, który elegancko wygląda, niesamowicie smakuje i jest bardzo szybki w przygotowaniu. Kremowe i słodkie nadzienie z serka śmietankowego jest delikatnie przełamane kwaskowatością owoców.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 116
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4131
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 166
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 116
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4131
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 166
Składniki
Do miski przełóż serek śmietankowy, cukier, jajko, ekstrakt waniliowy i skórkę cytrynową. Zmiksuj całość do połączenia i uzyskania kremowej konsystencji.
W osobnej misce wymieszaj umyte, świeże owoce i dżem. Jeśli używasz tylko dżemu, nie musisz nic robić.
Ciasto francuskie rozwiń i wykonaj na obu brzegach, wzdłuż dłuższego boku nacięcia o długości ok. ¼ szerokości arkusza ciasta i grubości ok. 2 cm. Skrajne rogi odetnij, by móc swobodnie zawinąć struclę.
Na środku arkusza wzdłuż dłuższego boku rozłóż masę serową. Na bokach rozłóż owoce z dżemem lub sam dżem.
Wycięte paski ciasta francuskiego składaj do wewnątrz, pod kątem, przykrywając nadzienie. Końce podwiń pod siebie.
Struclę serową przełóż delikatnie na blachę do pieczenia wyłożoną papierem.
Jajko roztrzep w miseczce i posmaruj mieszanką wierzch ciasta francuskiego. Posyp następnie całość cukrem.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. Celsjusza. Ciasto piecz przez ok. 30 minut lub do momentu aż nadzienie się zetnie.
Struclę wyjmij i całkowicie ostudź przed krojeniem.