Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto i jabłka z cynamonem.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Składniki
Blacha 25 x 20 cm, wyłożona papierem do pieczenia.
Ciasto. Na stolnicy posiekać przesianą mąkę z proszkiem i masłem, dodać cukier, żółtka, śmietanę.
Szybko zagnieść ciasto, podzielić na 2 części ( jedna nieco większa ).
Zawinąć i wstawić do lodówki na 60 minut.
Masa jabłkowa. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z cynamonem.
Większą częścią ciasta wylepić spód blaszki, delikatnie posypać bulką tartą i ponakłuwać widelcem.
Nałoży starte jabłka, przykryć resztą ciasta.
Piec w 185 C ok. 25 minut, potem w 170 C ok. 40 minut.
Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.