Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto i jabłka z cynamonem.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18042
Składniki
Blacha 25 x 20 cm, wyłożona papierem do pieczenia.
Ciasto. Na stolnicy posiekać przesianą mąkę z proszkiem i masłem, dodać cukier, żółtka, śmietanę.
Szybko zagnieść ciasto, podzielić na 2 części ( jedna nieco większa ).
Zawinąć i wstawić do lodówki na 60 minut.
Masa jabłkowa. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z cynamonem.
Większą częścią ciasta wylepić spód blaszki, delikatnie posypać bulką tartą i ponakłuwać widelcem.
Nałoży starte jabłka, przykryć resztą ciasta.
Piec w 185 C ok. 25 minut, potem w 170 C ok. 40 minut.
Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.