Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto i jabłka z cynamonem.
Racuchy drożdżowe z pomarańczową niespodzianką posypane cukrem pudrem będą py...
Odsłon: 49
Jeżeli w Waszej zamrażarce zapodział się gdzieś szpinak, to przedstawiam Wam...
Odsłon: 227
Sałatka jarzynowa z majonezem, to klasyka na Boże Narodzenie. Nie wyobrażamy...
Odsłon: 1362
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 42
Racuchy drożdżowe z pomarańczową niespodzianką posypane cukrem pudrem będą py...
Odsłon: 49
Jeżeli w Waszej zamrażarce zapodział się gdzieś szpinak, to przedstawiam Wam...
Odsłon: 227
Sałatka jarzynowa z majonezem, to klasyka na Boże Narodzenie. Nie wyobrażamy...
Odsłon: 1362
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 42
Składniki
Blacha 25 x 20 cm, wyłożona papierem do pieczenia.
Ciasto. Na stolnicy posiekać przesianą mąkę z proszkiem i masłem, dodać cukier, żółtka, śmietanę.
Szybko zagnieść ciasto, podzielić na 2 części ( jedna nieco większa ).
Zawinąć i wstawić do lodówki na 60 minut.
Masa jabłkowa. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z cynamonem.
Większą częścią ciasta wylepić spód blaszki, delikatnie posypać bulką tartą i ponakłuwać widelcem.
Nałoży starte jabłka, przykryć resztą ciasta.
Piec w 185 C ok. 25 minut, potem w 170 C ok. 40 minut.
Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.