Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne brownie to kawałek czekoladowego nieba, które wygląda tak, jakby dekorowała je sama gospodyni Świętego Mikołaja. Wilgotne, intensywnie czekoladowe ciasto z nutą piernikowych przypraw, polane błyszczącą polewą i metalicznymi perełkami będzie pięknie prezentowało się na stole. Idealne na świąteczne lenistwo i jako sposób na zrobienie wrażenia na gościach - nikt nie odmówi dokładki!
Foremka: 11 x 30 cm
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1371
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4263
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1371
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4263
Składniki
W małym rondelku umieść miękkie masło, miód, brązowy cukier i posiekaną czekoladę. Rozpuść składniki na małym ogniu i wymieszaj do połączenia. Następnie zdejmij z ognia i odstaw.
Do dużej miski przesiej mąkę, kakao, sodę i przyprawy. Wymieszaj składniki. Następnie wlej schłodzoną mieszankę czekoladową do mąki i wymieszaj. Na koniec dodaj jajka, jogurt i dokładnie wszystko wymieszaj. Aby nadać ciastu bardziej świąteczny klimat, możesz dorzucić kandyzowaną skórkę z pomarańczy, posiekane orzechy lub suszoną żurawinę.
Wlej przygotowane ciasto do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką/bułką tartą podłużnej foremki (11 x 30 cm), szpatułką wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C na ok. 25 minut.
Świąteczne brownie wystudź w formie, po czym wyłóż z niej. Polej rozpuszczoną czekoladą i posyp metalicznymi perełkami.